Graviditet Og tandbehandling
Vi er lukket. Vi åbner igen onsdag kl. 08:00
Bestil tidHvis du er gravid eller planlægger at blive det, vil vi bede dig om, at oplyse det til klinikkens personale, da vi meget gerne vil hjælpe og rådgive dig. Bestil en tid og så kan vi tage en samtale om, hvad der er vigtigt i forbindelse med graviditet og tandpleje.
Er du allerede gravid?
Er du blevet gravid, er det vigtigt at du kontakter din tandlæge. Når man bliver gravid, er der mange ting, der bliver anderledes, og man skal være mere påpasselig med, hvad man udsætter sin krop for. Få derfor en god snak med din tandlæge omkring, hvilke ting du skal være opmærksom på i mundhulen under din graviditet.
Tandlægebesøg under graviditeten
Det er altid en god ide at sige til sin tandlæge, når man bliver gravid. Her kan du snakke med din tandlæge omkring, hvad der er vigtigt at huske på, og hvordan man skal forholde sig omkring sin mundhygiejne under graviditeten.
Når man er gravid, ændres hormonbalancen i kroppen. Dette kan påvirke din appetit, men også hvordan de forskellige væv reagerer i kroppen. Spørg endelig din tandlæge til råds, hvis du har nogle spørgsmål.
Kosten
Under graviditeten bliver mange mere bevidste omkring, hvad man indtager. Man forbereder sig på at blive mor, og prøver at spise sundt og varieret for at få et sundt barn. Mange oplever at få en speciel trang til bestemte fødevarer. Får du øget trang til søde sager, skal du være ekstra opmærksom på din mundhygiejne. Tilføres der mere sukker til bakterierne i mundhulen, vil der kunne udvikles caries (huller i tænderne), hvorfor det er særlig vigtigt at sørge for en god mundhygiejne, så sukkeret fjernes fra mundhulen.
Tandkødet
Det ses ofte, at tandkødet reagerer kraftigere og let kommer til at hæve op, bløde og være ømt. Hormonbalancen påvirker kroppens væv og immunforsvar og tandkødet reagerer ved lettere at få tandkødsbetændelse. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du opretholder en rigtig god mundhygiejne, også under graviditeten, så du ikke oplever, at tandkødsbetændelsen udvikles til paradentose, også efter graviditeten. Det er vigtigt at fastholde, at bruge tandbørste, fluortandpasta, tandstikker og tandtråd, også selvom det bløder fra tandkødet. Det vigtigste er, at tænderne bliver rene og alle bakteriebelægninger fjernes effektivt, så de ikke kan genere tandkødet. Hold derfor også fast i at komme til tandrensning regelmæssigt.
Almindelige røntgenbilleder under graviditeten
Når man får taget et røntgenbillede hos tandlægen, modtager kroppen en meget lav stråledosis. Man ved, at der skal doser til, der er mindst 100.000 gange større end ved et røntgenbillede, for at der kan forekomme skader på fosteret. Der er derfor ingen risiko for hverken den gravide eller fosteret. Sundhedsstyrelsens retningslinjer siger, at det ikke skal tages specielle hensyn til gravide ved almindelig røntgen. Strålemæssigt svarer det til, at du går ude i naturen (baggrundsstrålingen) i ca. 4 timer pr. røntgenbillede.
Fluor
Fluor er en vigtig bestanddel i vores tandpasta, og gravide kan sagtens børste tænder med almindelig tandpasta. Fluoridionen indlejres i moderens skelet eller udskilles via urinen, og påvirker derfor ikke fosteret ved almindelig indtagelse af fluor i dagligdagen. Tandlægen undgår dog at anvende fluorbehandlinger i tandlægestolen og udskriver heller ikke receptpligtig tandpasta med højt fluorindhold til en gravid kvinde.
Hvis du er gravid eller planlægger at blive det, vil vi bede dig om at oplyse det til klinikkens personale, da vi meget gerne vil hjælpe og rådgive dig.
Vi har GRATIS PARKERING, som du kan benytte som patient.
Derudover går LINJE 1A lige til døren, foruden at vi ligger blot få minutters gang fra SVANEMØLLEN STATION.