Spring til indholdet

Tandtrådog anvendelse


For at opretholde en god mundhygiejne, er det en rigtig god ide, at bruge tandtråd.

Tandtråd findes i flere forskellige varianter. De findes som rund(floss) eller flad(tape) model og i forskellige tykkelser. Materialet er nylon eller silke, og tråden kan være vokset eller uvokset. Tandtråd fås også med et skaft, hvilket kan være en stor hjælp, hvis man har svært ved teknikken med almindelig tandtråd. Der er ingen dokumentation for, at en type tandtråd skulle være mere effektiv end en anden. Det er vigtigt, at man vælger den tandtråd, som man selv føler er bedst.

Der anvendes 20-30 cm tandtråd ad gangen. Tråden snos omkring to fingre på hver hånd og tråden styres med pege- eller tommelfingrene. Tråden holdes spændt med nogle få cm mellem de styrende fingre. Tråden føres ned af den ene tandflade, forbi kontaktpunktet med nabotanden, med savende bevægelser og helt ned til tandkødet, uden dette beskadiges. Tråden føres frem og tilbage og samtidig op og ned langs den ene tandflade. Det er vigtigt, at tråden følger tandens form, så hele overfladen renses. Efterfølgende gentages bevægelserne på nabotandens overflade.

 

Tandtråd bør anvendes mindst én gang dagligt. Har man tendens til, at madrester nemt sætter sig fast, anvendes det oftere. Det er vigtigt, at man bruger den tid, der er nødvendig. Det er en teknik, som tager tid at lære, og det er vigtigt at gå systematisk frem, så alle tandflader renses ordentligt. Find et tidspunkt, hvor det passer dig bedst at anvende tandtråd. Mange mennesker synes dette tidspunkt er før sengetid, men du skal finde det tidspunkt på dagen, som passer dig. Man siger, at en hvilken som helst ny god vane bliver en del af hverdagen efter kun 3 uger. Så giv det en chance, al begyndelse er svær.

Tandtråd 1
Tandtråd

 

Det er sjældent, at børn lærer at bruge tandtråd. Men brugen af tandtråd er altafgørende for sunde tænder og tandkød, og det er aldrig for sent at komme i gang. Brug derfor tid på at lære dit barn, hvordan tandtråd anvendes og vær det gode eksempel, som anvender tandtråd ofte. Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at komme i gang, så spørg endelig din tandlæge eller tandplejer. Tandlægerne på Østerbro lægger stor vægt på at hjælpe patienterne med at få en optimal mundhygiejne.

Høj kvalitet til lave priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Hvis der undervejs er dukket nogle spørgsmål op omhandlende tænder og mundhygiejne, så kontakt hos her