Spring til indholdet

Interdentalbørster Et godt hjælpemiddel


Er et rigtigt godt hjælpemiddel til at fjerne plak(bakteriebelægninger) mellem dine tænder, hvor tandbørsten ikke kan nå. De er især gode, hvis du har større mellemrum, hvor de skrubber de frie overflader. Interdentalbørsterne – også kaldet flaskerensere, består af et greb og en lang tynd børste med hår hele vejen rundt og fås i forskellige størrelser. Det er vigtigt at understrege, at rengøring med interdentalbørster ikke kan stå alene, men som supplement til tandbørsten.

Børsterne er især velegnede til patienter der bruger bøjler, mangler tænder, lider af parodontose eller patienter, som har fået foretaget en tandkødsoperation. Interdentalbørster kan købes på tandklinikken, på apoteker eller i de fleste store supermarkeder.

Interdentalbørster
Interdentalbørster 1

Brug af interdentalbørster


  • Find de størrelser på børster, som passer til dine mellemrum. De skal ramme overfladerne, men ikke beskadige tandkødet. Oftest skal der anvendes flere forskellige størrelser, da vores tænder har forskellige former og størrelser.
  • Put lidt tandpasta med fluor på børsten
  • Børsten placeres i et mellemrum mellem 2 tænder tæt ved tandkødet. Vinkel børsten, så den når helt igennem mellemrummet og ikke kører ned i tandkødet. Bevæg børsten frem og tilbage gentagende gange, og drej den samtidig lidt rundt.
  • Skyl børsten med koldt vand mellem hvert mellemrum, så du får plak og madrester af børsten.
  • Fortsæt systematisk, så du når alle mellemrum igennem med de rigtige størrelser børster.
  • Skyl munden i koldt vand afslutningsvist. Herved fjernes eventuelle plakrester fra munden. Skyl børsterne grundigt og gem dem til næste gang.

 

Høj kvalitet til lave priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Har du brug for råd og vejledning om mundhygiejne, så kontakt os her.

Bestil tid her