Spring til indholdet

Mundhygiejne Hvorfor er det vigtigt


Læs her om hvorfor, at det er vigtigt med god mundhygiejne

I dagens Danmark har vi udviklet en rigtig god tandpleje, som er god til at oplyse befolkningen om tandsundhed, og om hvordan vi skal passe på vores tænder livet igennem. Derfor beholder flere og flere deres egne tænder hele livet, hvilket vi lægger stor vægt på hos Tandlægerne på Østerbro. Vi bruger derfor meget energi på at instruere og informere omkring vigtigheden af en god personlig mundhygiejne.

For at opretholde en god mundhygiejne og derved bevare sine tænder er det aller vigtigst dagligt at børste sine tænder minimum 2 gange med fluortandpasta, og anvende tandtråd eller lignende til tandmellemrummene.

HVORFOR ER DET SÅ VIGTIGT MED GOD MUNDHYGIEJNE?

Plak er årsag til de fleste lidelser i munden. Plak er en klæbrig masse af bakterier, madrester og organiske produkter fra vores spyt, som dannes på tænderne hver dag. Får plakken lov til at sidde over flere dage, bliver laget tykkere og bakterierne i plakken begynder at danne syre, når de tilføres sukker fra maden, og herved dannes der huller i tænderne(caries). Ud over at give huller i tænderne, forårsager bakterierne i plakken også tandkødsbetændelse, som på længere sigt kan udvikle sig til parodentose. Får bakterierne lov til at blive siddende, kan dette udvikle sig til alvorlige betændelsestilstande og infektion omkring tænderne. Dette kan skade knoglen og ødelægge vævet omkring tænderne, som til sidst vil falde ud.

Det bedste forsvar for at undgå at udvikle lidelser i munden er derfor at fjerne plakken inden den modnes, udvikler sig og gør skade på mundhulens væv. Grundig tandbørstning fjerner plak fra de store overflader og ca. 1 mm under tandkødsranden. Til at fjerne plak mellem tænderne anvendes tandtråd, da tandbørsten ikke kan nå herind. Der findes yderligere andre hjælpemidler, som kan være en hjælp til at renholde mund og tænder.

God Hygiejne
Tandbørster

Bestil tid ved vores dygtige behandlere

Se resten af vores medarbejdere

Høj kvalitet til lave priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Har du problemer med din mundhygiejne? Bestil en tid ved os og få lavet en tandrensning.

Bestil tid her