Spring til indholdet
Sommerkampagne: Spar 50% på professionel tandblegning. Læs mere her.

TandrensningHold munden sund


Pris fra

404 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

  • Statusundersøgelse
  • Tandrens

Vi er lukket. Vi åbner igen mandag kl. 08:00

Bestil tid

Som en af de største tandlæger i København, udfører vi mange tusinde tandrensninger på årsbasis – både på klinikken her på Østerbro, samt på vores søsterklinik på Frederiksberg. Uanset om dine tænder er i rigtig god tilstand, eller om du lider af en eller flere tand- og mundsygedomme, er tandrensning nemlig nødvendigt fra tid til anden.

Men hvad er en tandrensning egentlig, hvorfor er en tandrensning nødvendigt, og hvor ofte skal du forvente at få foretaget en tandrensning? I artiklen herunder giver en af vores tandlæger svar på alle tre spørgsmål. Ønsker du at booke tid til en tandrensning, kan du klikke her for at gå til vores online booking. Tandrensning udføres typisk i forbindelse med almindelig tandlægekontrol.

DERFOR SKAL DU FÅ FORETAGET EN TANDRENSNING

Tandsten og belægninger kan give anledning til sygdom i munden, i form af eksempelvis huller i tænderne (caries), tandkødsbetændelse eller parodontose. Ved en tandrensning forebygger du sygdom i munden i at opstå, eller behandler sygdom som allerede er opstået.

Ud fra både et sundhedsmæssigt samt et økonomisk perspektiv, kan det derfor svare sig at få foretaget regelmæssig kontrol og tandundersøgelse, jævnfør anbefalingerne fra din tandlæge eller tandplejer. Tandrensninger foretages i de fleste tilfælde i forlængelse af tandeftersyn. Du kan læse mere omkring tandeftersyn her.


GRØN, GUL ELLER RØD PATIENT?

Hvor ofte at det er nødvendigt at få foretaget en tandrensning, vurderes individuelt ud fra hvor god du er til at holde dine tænder rene. Har du en helt sund mund, og er god til at børste tænderne samt rense mellem tænderne med tandtråd, mellemrumsbørster eller tandstikker, behøver du typisk kun at få foretaget en tandrensning en enkelt gang om året – og i enkelte tilfælde, kan man nøjes med tandrensning hvert andet år. Har du derimod aktiv sygdom i munden, såsom huller eller tandkødsbetændelse, vil vi anbefale en tandrensning hyppigere.

Hvor ofte en tandrensning vil være nødvendigt, vurderes fra gang til gang sammen med din tandplejer og tandlæge. Mange mennesker har tidligere gået fast til tandlæge hvert halve år, men med de nye gældende retningslinjer fra sygesikringen, skal alle vurderes individuelt fra gang til gang.

Det kan betyde at nogen skal komme lidt hyppigere og nogle sjældnere. Forhåbentlig vil mange også opleve, at de ved at opnå en bedre mundhygiejne, kan mindske behovet for tandrensning. Dermed vil man ideelt set skulle komme lidt sjældnere hos tandplejeren eller tandlægen.

Tandblegning
Tandblegning

HVORNÅR SKAL JEG HAVE EN TANDRENSNING?

Vi anbefaler at få lavet en tandrensning, hvis du har hårde belægninger på tænderne – også kaldet tandsten. Tandsten dannes ud fra komponenter i spyttet, og binder sig til tandens overflade. Hårde belægninger kan kun sidde fast på tænderne, hvis de ikke er helt rene.

Der er ikke bakterier i selve tandstenene, men der sidder oftest mange bakterier ovenpå, da tandstenenes ru overflade er ideel for bakterierne. Ved en tandrensning fjerner man de hårde og de bløde belægninger på tænderne, hvilket i dette tilfælde omfatter tændernes krone, samt normale og sunde tandkødslommer (pocher).

Sunde pocher er tandkødslommer på under 5 mm, som ikke bløder. Har man blødende tandkødslommer på over 4 mm er der behov for mere end en almindelig tandrensning.

TANDPLEJEREN ER EKSPERT I TANDRENSNINGER

Hos Tandlægerne på Østerbro, vil det som oftest være en tandplejer der foretager en tandrensning. En tandplejer har en 3 årig professionsbachelor i tandpleje, og er ekspert i at foretage tandrensninger, da dette er deres primære arbejdsopgave. Som en ekstra sikkerhed, gør vi en dyd ud af at udføre dobbeltkontrol af vores arbejde. I praksis betyder det, at du vil have tilknyttet en fast tandlæge og en fast tandplejer.

Du får dermed dobbelt kontrol af dine tænder og det arbejde der bliver lavet, da det som oftest er tandplejeren, som udfører eftersyn og tandrensning eller parodontosebehandling og tandlægen, som laver fyldninger, krone, rodbehandlinger eller tandudtrækninger.

Fordi vi er blandt Københavns største tandlægeklinikker, vi dog altid kunne tilbyde dig en tandrensning eller behandling hos en anden behandler, hvis der skulle opstå noget akut, eller der er et helt særligt tidspunkt som er bedst for dig.

SÅDAN FOREGÅR EN TANDRENSNING

Ved en tandrensning fjernes skånsomt tandsten og belægninger. Først bruger vi ultralyd, der vibrerer med 25.000 svinger i sekundet, og som desuden er tilsat vand. Ultralydsapparatet fjerner tandstenen forsigtigt, uden skade på tænder eller tandkød, ved at tandstenen slås til små partikler. Derudover bruges håndinstrumenter, hvor tandplejeren skraber på tænderne overflade, hvis der sidder noget tandsten eller nogle belægninger, som endnu ikke er kommet af.
Til sidst pudses tænderne af med en gummikop med en pudsepasta, for at få tænderne helt glatte og blanke. Herefter er din tandrensning færdig.

Er du klar til at bestille en tid til undersøgelse og tandrensning? Så kan du benytte vores online booking formular, eller ringe på telefonnummeret nedenfor. Du kan både benytte vores bookingsystem, hvis du er eksisterende patient, samt hvis vi skal være din nye tandlæge i København.

Bestil tid her til tandrensning

Få lavet en tandrensning hos

Se resten af vores medarbejdere
Tandlægerne på Østerbro