Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Nye tænderHer er dine muligheder


Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Moderne teknikker giver dig mange forskellige muligheder for at få lavet nye tænder. Herunder kan du bestille tid til en forundersøgelse. Således kan du få afdækket hvilke muligheder du har, for at få lavet nye tænder.

Hos Tandlægerne på Østerbro har vi stor erfaring med at foretage behandlinger, som kan erstatte dine eksisterende syge tænder, eller tænder som helt mangler. På siden her, har vi samlet de forskellige muligheder, som der findes i forhold til nye tænder. Vil du gerne høre, hvilke muligheder du har for at få nye tænder, kan du klikke her for at bestille en undersøgelse, hvor tandlægen vil afdække hvilke muligheder du har, når det kommer til nye tænder.


tandimplantat
tandimplantat

Tandimplantater

Et implantat er en titaniumskrue, der sættes ned i kæben. Her vokser skruen fuldstændigt sammen med knoglen, og fungerer som en kunstig rod. Oven på titaniumimplantatet sætter man så en krone. Med et implantat kan du få en ny tand, flere nye tænder eller erstattet alle dine tænder. Har du brug for flere nye tænder, kan det enten laves som flere implantater enkeltvis eller som en bro, hvor eksempelvis to implantater bærer tre kroner. Mangler du alle tænderne, kan du få helt nye tænder ved at lave en fuldkæbebro. En fuldkæbebro består af 2-3 broer, der hviler på et antal implantater og erstatter alle tænderne i en kæbe. Det er også muligt, at få nye tænder ved at lave en protese i akryl som sidder fast på implantater. På den måde opnås en protese, som sidder bedre fast end den ellers ville gøre. Løsningen er desuden billigere end en fuldkæbebro.

Hvis du gerne vil have et implantat som din nye tand, skal du først have en indledende undersøgelse. Her ser vi på din knogle, herunder om den har en passende højde og bredde til formålet. Er det ikke tilfældet, vil man i nogle tilfælde kunne udbedre dette. Vi ser også på dit generelle helbred, herunder om der er noget som taler imod den lille operation, som indsættelsen af et implantat er. Sidst men ikke mindst kigger vi på din munds tilstand, din mundhygiejne, samt om at der er andet der taler imod at lave et implantat til dig. Ved implantater er det nemlig vigtigt, med en meget god mundhygiejne og at eventuel parodontose også er under kontrol.

Fordelene ved et implantat, er at den nye tand sidder fast i munden, og at man ikke skader nabotænderne. Omvendt er en implantatbehandling en kostbar behandling, som ligeledes er forbundet med lidt ventetid mens skruen heler. Sidst men ikke mindst, er det som tidligere nævnt ikke alle som er egnede til at få indsat et implantat. Hvis du er egnet til implantater, er et det dog en meget sikker og god løsning, som mange af vores patienter er rigtig glade for.

Du kan læse mere om tandimplantater her. 

tandbro
tandimplantat

Tandbro

Hvis du mangler en eller flere tænder, og har sunde tænder på hver side af dér hvor du mangler en tand, kan du få nye tænder med en bro. Ved en bro får nabotænderne en porcelænskrone, der er koblet sammen til en porcelænstand, som erstatter den manglende tand. En bro kan også erstatte flere manglende tænder, ved at man laver den længere.

Har nabotænderne store fyldninger eller er rodbehandlet, men er ellers sunde og stabile, er bro en oplagt og rigtig god løsning. Hvis nabotænderne ikke har nogen fyldninger, bør man overveje implantat, da man ellers skal bore i en del af de sunde nabotænder, for at lave broen. En bro der erstatter en manglende tand, eller et implantat der erstatter en tand, ligger prismæssigt på det samme niveau.

I sjældne tilfælde, er det også muligt at lave en bro, selvom du kun har én nabotand. Det er dog altid at foretrække, at en bro hviler på 2 tænder. Hvis du skal have en ny tand et sted, hvor du kun har en eller ingen nabotand, skal man derfor også overveje et implantat eller en protese.

Fordelene ved en bro, er at det er en god og holdbar løsning, som sidder fast i munden, og som er oplagt hvis nabotænder trænger til en krone, eller implantat ikke er muligt. En bro kan laves på kort tid – helt ned til 1-2 uger fra start til slut. Ulemperne ved en bro, er at man får nye tænder, men de er afhængige af nogle andre tænder, som skal bores på. Broen er ligeledes en kostbar løsning.

Du kan læse mere om implantatunderstøttede broer her, og implantatunderstøttede fuldkæbebroer her.

Nye tænder 2
Nye tænder gebis

Tandprotese

Hvis du mangler flere tænder, er det også muligt at få nye tænder med en protese. En protese fremstilles af akryl med eller uden et metalskelet, og skal tages ud om natten. Hvis der mangler flere tænder, kan man lave de nye tænder som en del-protese, enten i hel akryl eller i akryl med et metalstel – også kaldet en unitor. En unitor støtter på dine egne tænder, og fylder mindre i munden end en protese i ren akryl. En delprotese i ren akryl er en billigere løsning, men fylder en del mere i munden. En akrylprotese hviler ikke på nabotænderne, og vil derfor som udgangspunkt sidde mere usikkert end en unitor. Det kan dog være en fordel at skåne nabotænderne for belastningen, hvis nabotænderne har en usikker fremtid. En del-protese i akryl kan nogen gange udvides til en hel-protese.

Hvis du mangler alle dine tænder, kan du få nye tænder med en hel-protese i akryl. En helprotese kan evt. kombineres med implantater, for at sidde mere sikkert og mindske størrelsen.

Fordelene ved en protese, er at man kan få flere nye tænder til en mindre pris. Hvis det ikke er muligt at lave en bro eller implantat, er en protese ligeledes et oplagt alternativ. I nogle tilfælde er det også muligt at udvide en eksisterende protese, hvis flere tænder senere mistes. Ulemperne ved en protese er at den sidder mere løst, fylder mere i munden, kræver ekstra renhold, og at du skal tage de nye tænder ud om aftenen.

Moderne teknikker giver dig mange forskellige muligheder for at få lavet nye tænder. Herunder kan du bestille tid til en forundersøgelse. Således kan du få afdækket hvilke muligheder du har, for at få lavet nye tænder.

Du kan læse mere om tandproteser her.

Bestil tid til forundersøgelse

Læs hvad vores patienter synes om os

Hos Tandlægerne på Østerbro har vi specialtandlæge i kæbekirurgi, Søren Krarup, ansat til at lave vores behandlinger. Vi har derved særligt fokus på kvalitet, men forsøger også at tilbyde nogle af de laveste priser.

Tandlægerne på Østerbro