Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Implantatunderstøttet fuldkæbebroer


Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Hvad er en fuldkæbebro?

Det hænder at tænders forfatning kan være så dårlig, at de ikke står til at redde. Her har man muligheden for at erstatte de mistede tænder med en implantatunderstøttet fuldkæbebro. Her sætter man 12 sammenloddede kroner på 4-6 implantater alt afhængigt af, om der er tale om overkæben eller underkæben. Behandlingen er tidskrævende og kostbar, men resultatet er, at man får et helt nyt tandsæt uden de problemer, som følger med det at være protesebærer.

Hvis du tænker at en implantatunderstøttet fuldkæbebro kan være løsningen for dig, så kontakt os og få en forundersøgelse med prisoverslag. Ved en forundersøgelse kan vi være med til at vurdere, om det er den bedste behandling for dig.


Få hjælp til finansieringen med SPARXPRES. Læs mere her.

Overblik over behandlingen fra start til slut (uddybes i det følgende):

  • Fjernelse af de dårlige tænder og udlevering af helprotese (2 uger): Opheling (3-6 måneder)
  • Implantatbehandling evt. knogleopbygning (1-2 timer): Opheling (3-6 måneder)
  • Healing abutment operation (30 minutter): Opheling (14 dage)
  • Aftryk til provisorisk fuldkæbebro i plast (45 minutter): Ventetid 14 dage
  • Udlevering af provisorisk fuldkæbebro: Tilpasningsfase (2-9 måneder)
  • Indprøvning af titaniumstel til den endelige implantatunderstøttet fuldkæbebro samt møde med tandteknikere, tandlæge og patient (1 time): Ventetid 14 dage
  • Udlevering af endelige bro (45 minutter)
Fuldkæbebro
Fuldkæbebro 2

Implantatunderstøttet fuldkæbebroer er en fantastisk løsning til de patienter, hvor deres egne tænder ikke er bevaringsværdige. Sagt med andre ord, i de tilfælde hvor patientens tandsæt ikke står til at redde, og eneste alternativ er at fjerne alle tænderne og lave en fuldprotese (gebis).

Fuldproteser har i mange årtier været eneste behandling af tandløshed. Da der ikke tidligere har været nogle alternativer, har patienter lært at leve med de mangler og problematikker, som følger med behandling med fuldproteser. Som eksempler på problemer kan nævnes: dårlig retention (de kan falde ned), det kan være svært at bide fødeemner af, tygning kan være vanskelig, seje fødeemner må undgås og generelt alt mad, der kan trække i proteserne, kan ikke spises uden at proteserne falder ud.

Den samme tolerance for problemer med fuldproteser bliver mindre og mindre for de nyere generationer. I dag er mennesker vant til ideelle løsninger, og der udvises generelt mindre tolerance for ulemper. Med de senere års udvikling af tandimplantater, har der åbnet sig en helt ny verden af muligheder for patienter med mistede tænder.

For patienter, hvor alle tænderne i enten overkæben eller underkæben, ikke kan bevares, kan man nu, på enkelte tandklinikker, tilbyde at erstatte alle tænderne med et helt nyt tandsæt, der understøttes af implantater. Dette er en fantastisk behandling, hvor ulemperne kun er få. Følelsen for patienten af at få en ”ny chance” og følelsen af at have sine egne tænder er nærmest ubeskrivelig. Det lyder jo næsten for godt til at være sandt – og bagsiden af dette er, at det er en meget kostbar behandling. Hos Tandlægerne på Østerbro koster en fuldkæbe implantatunderstøttet bro ca. kr. 140.000 kr. – 160.000 kr. pr. kæbe.

Ligeledes skal man som patient være klar over, at det kan være en ”lang rejse”, man skal på sammen med klinikkens kæbekirurg og din tandlæge. Når dette er sagt, har vi aldrig haft én eneste patient, som har fortrudt denne behandling.

Implantat fuldkæbe
Implantat fuldkæbebro
Implantatunderstøttet fuldkæbebro, udført af Tandlæge Søren Sehested

HVORFOR ER EN IMPLANTATUNDERSTØTTET FULDKÆBEBRO SÅ DYR?

Behandlingen er meget kostbar, da den indebærer mange delprocesser både med flere operationer og mange forskelligartede behandlinger. Teoretisk kan nogle trin i behandlingen ”spares væk” for at omkostningerne reduceres, hvorved behandlingen kan udføres billigere. Man kan eksempelvis undlade ”en provisorisk fuldkæbebro i plast” (læs om denne nedenstående) eller benytte billigere implantater, hvorved prisen kan reduceres.

Det kan vi dog ikke tilbyde hos Tandlægerne på Østerbro. Hos os er det altafgørende, at vi kan stå 100 % inde for kvaliteten af vores behandlinger, og vi kan ikke tilbyde en behandling, hvor der springes nogle led over. Desuden vil vi udelukkende benytte os af de bedst videnskabeligt dokumenterede materialer. Dette gælder ikke mindst, når det kommer til valget af implantater.

Det vil altså sige, at vi ikke er de billigste, ej heller de hurtigste til at udføre en implantatunderstøttet fuldkæbebro. Vores mål er at lave velfungerende, højæstetiske og ikke mindst forudsigeligt gode behandlingsresultater af høj kvalitet. Vi forsøger at være så billige, som vores materialevalg tillader det. Med en behandling til så mange penge er det vigtigste, i vores optik, at resultatet bliver perfekt. Vi mener derfor, at det kan være ”dyrt” at skulle spare de behandlingsprocesser væk.

Implantatunderstøttet fuldkæbebroer 2
Implantatunderstøttet fuldkæbebroer

Behandlingen med implantatunderstøttet fuldkæbebro:

Første trin i at lave en implantatunderstøttet fuldkæbebro er, at få fjernet de dårlige tænder. Når tænderne fjernes, udleveres med det samme en helprotese (Immidiat fuldprotese). Det vil sige, at du aldrig kommer til at forlade klinikken uden tænder. Protesen bruges også diagnostisk til at etablere din præcise bidhøjde. Således ved vi, hvor selve bidplanet (hvor kæberne mødes) skal være, så dit bid bliver ideelt, og at dine kæbeled ikke belastes. Protesen bruges de næste 6-10 måneder. Har du tænder med paradontose i den modsidige kæbe, skal dette behandles i denne periode. I de følgende 3-6 måneder skal dit tandkød og knogle hele op efter tandekstraktionerne. Når helingen er komplet, skal kæbekirurgen vurdere, om der er behov for knogleopbygning. Det hænder, at der i overkæben, laves det der kaldes et sinusløft. Knogleopbygningen kan nogle gange udføres samtidigt med implantatbehandlingen.

Kæbekirurgen indsætter 6 implantater i overkæben og 4-6 implantater, hvis det er underkæben. Da præcisionen af placeringen af implantaterne er uhyre vigtig, benyttes det der kaldes en guideskinne, til at styre en korrekt positionering af implantaterne, hvilket er vigtigt for et ideelt kosmetisk slutresultat.

Efter placeringen af implantaterne lukkes slimhinden sammen med suturer (tråde), og protesen aflastes og placeres igen. Hyppigt vil protesen passe lidt dårligere i den første ugen efter operationen, da der vil være lidt hævelse i regionen. Efter en uge fjernes trådene.

Efter første behandling

Herefter går du med protesen i 3-6 måneder, mens implantaterne heler i knoglen. Nogle vælger at belaste implantaterne fra dag 1, hvilket vi ikke gør hos Tandlægerne på Østerbro. Det er en langsommere proces, men den er mere skånsom, forudsigelig og holdbar.

Efter komplet heling af implantaterne laves der en meget lille operation – healing abutment operation. Her lukkes op til implantaterne med et meget fint lille snit, hvori der skrues en lille metalcylinder (healing abutment), hvilket skal sikre, at tandkødet får den korrekte form, svarende til porcelænstænderne. Protesen tilpasses endnu engang, for at få plads til healing abutment.

Aftryk til midlertidig bro

14 dage senere tager man aftryk, til det man kalder en provisorisk (midlertidig) bro. Den provisoriske bro er meget lig den endelige bro i porcelæn, men er udført i et billigere, dog stadig højæstetisk plastmateriale. Årsagen til at man laver en provisorisk bro er, at man gerne vil ”fange” alle de fejlkilder, der kan være og opstå i et arbejde, der er så omfattende og ikke mindst dyrt.

Den provisoriske bro sættes fast på implantaterne, og derved har man ikke længere akryl i ganen, som ved helprotesen. Ligeledes sidder tænderne fast, som var det dine egne.

Den provisoriske bro er utrolig vigtig diagnostisk, både for patienten og for tandlægen. Tandlægen har jo lyttet til alle dine ønsker med, hvordan du ønsker at tænderne skal se ud. Samtidig har vi som tandlæger store krav til, hvordan det æstetiske udtryk- og biddet skal være. Ligeledes er det særligt vigtigt for os, at du kan holde det rent. I denne fase er der ALTID ting, som både patienten og ikke mindst tandlægen ønsker rettet. Den provisoriske bro gør det meget håndgribeligt for begge parter. Ikke mindst for tandteknikeren, som kan se, hvad der skal forbedres og hvordan, da man nu har noget at sætte det i forhold til, og at det ikke bare er noget arbitrært.

Patienten kan nu i samspil med tandlægen, få indfriet ønsker relateret til det kosmetiske resultat, herunder tændernes farve, form og tandstilling. Ligeledes er der mulighed for at korrigere biddet og bidplanet, for at sikre optimal funktion ved tygning og for kæbeleddets sundhed.

Den provisoriske bro skal bruges i 2-9 måneder alt afhængig af, hvor mange korrektioner der end måtte være, samt hvor god funktionaliteten af broen er. Såfremt at der er gener fra kæbeled, går man ikke videre til den endelige bro førend, at disse gener er væk. Er der tilstrækkelig mange rettelser, laver vi hos Tandlægerne på Østerbro ikke sjældent en ny provisorisk bro. Dette er IKKE forbundet med ekstra omkostninger for patienten.

Den endelige bro

Når både tandlægen og patienten er tilfredse med den provisoriske bro, og har fået et klart overblik over eventuelle rettelser, så kan den endelige bro laves.

Denne endelige implantatunderstøttet fuldkæbebro udføres i et titaniumstel, som er fræset i et stykke, hvorpå der påbrændes porcelæn, som skal få broen til at ligne et perfekt tandsæt. Metalstellet afprøves på patienten førend, der påbrændes porcelæn.

Inden den endelige bro udføres, holdes der et møde med den keramiske tandtekniker, chefen for dentallaboratoriet, tandlægen og patienten. Her udveksles meninger og holdninger i ekspertteamet ti,l hvordan der opnås et perfekt resultat.

14 dage efter metalstellet er indprøvet og ovenstående møde, udleveres den endelige bro. Den provisoriske bro fjernes, og den endelige implantatunderstøttet fuldkæbebro skrues på. Bidet kontrolleres og tilpasses.

Broen skal nu meget gerne have et perfekt æstetisk udtryk og funktionalitet, og der bør ikke være noget der skal rettes. Skruehullerne i broen lukkes med simple plastfyldninger.

Behandlingstiden kan føles langvarig og til tider hård, da processen er præget af længere perioder med opheling, hvor man som patient godt kan blive lidt utålmodig. Det er dog vigtigt at tænke på, at når man når i mål, får man et fantastisk slutresultat, som gør, at det er det hele værd, både økonomisk og menneskeligt.

Tænker du at en implantatunderstøttet fuldkæbebro er løsningen for dig? Så kontakt os, og vi vil rådgive dig om, hvad der er det rigtige at gøre.

Du kan bestille en forundersøgelse lige her

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid
Tandlægerne på Østerbro