Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Keramiske tandkroner og porcelænskroner med Cerec


Priseksempel på behandling

9.316 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

 • Forundersøgelse
 • 3xRøntgen
 • Bedøvelse
 • Cereckrone

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Få en krone på én dag

Hos Tandlægerne på Østerbro tilbyder vi, at du kan få lavet en porcelænskrone på kun ét besøg. Vi anvender systemet Cerec, hvor kronen kan være færdig ca. 1½ time efter tanden er klargjort (præpareret), og der er taget aftryk.

For mange patienter betyder udseende og naturlighed en stor del, hvorfor efterspørgslen på kroner med høj æstetik og hurtig behandling er stor. Vi kan i dag fremstille fuldkeramiske kroner i glaskeramik, som ikke har noget mørkt metal som inderkappe, men derimod er translucent, så lyset kan skinne igennem – præcist ligesom i de naturlige tænder. Dette giver os muligheden for at lave flotte tandfarvede kroner, som ligner de rigtige tænder.

Hvornår bliver man behandlet med en tandkrone?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man har brug for en tandkrone. Det kan bl.a. være nødvendigt med en tandkrone i forlængelse af tandbeskadigelse, en større tandfyldning, en rodbehandling m.m.. En tandkrone kan også have et kosmetisk formål, for at skabe et mere ensartet tandsæt.


Hør vores tandlæge fortælle om Cerec-systemet

Har du problemer med at betale regningen? Kontakt os og hør mere om vores samarbejde med SPARXPRES.

Cerec - En moderne tandkrone

Med den nye teknologi kan vi undgå at skulle tage de konventionelle ubehagelige tandaftryk. Med Cerec-systemet kan vi tage digitale aftryk , Det vil i praksis sige, at vi fotograferer dine tænder, hvorved alle billederne konverteres til data og uploades direkte over i et computerprogram. I dette computerprogram kan tandsættet nu ses som en 3D-model af dine tænder, hvor tandlægen kan vende og dreje tandmodellerne så optimalt overblik dannes. Dine tænder kan i programmet forstørres op så en enkelt tand fylder hele computerskærmen. Dette muliggør at alle mikroskopiske detaljer overskueliggøres. Af samme årsag arbejder alle tandlæger hos Tandlægerne på Østerbro med lupbriller. Dette er briller med små mikroskoper på glassene, som muliggør at vi kan levere størst mulig præcision og dermed det bedst tænkelige arbejde.

Kroner lavet et andet sted, som patienten var meget ked af. Vi bestræbte os meget på at skabe et mere naturligt udseende af kronerne.

Hør vores patient fortælle om sit forløb

Få en porcelænskrone på en enkelt dag

I computerprogrammet designes din tands nye krone både i størrelse og form. I gamle dage (ved konventionelle kroner lavet hos tandtekniker) ville tandlægen sende aftrykkene til tandtekniker, og herfra kun have lille indflydelse på præcis, hvordan tanden skal se ud. Med Cerec bestemmer tandlægen præcis, hvordan tanden skal formes, hvor hårdt tanden skal ramme nabotænderne, og hvor meget der skal bides på tanden. Dermed får tandlægen 100% kontrol over hele behandlingen. Dette er en fordel for dig som patient, da det jo er tandlægen der kender dit tandsæt, og ved præcis hvilken form, farve tanden bør have, samt hvilken belastningen den udsættes for i munden.

Når tanden er færdigdesignet sendes data trådløst ud til en fræser, som fræser kronen ud på blot 14 minutter. Da der ikke er materialer involveret, som kan ændre form, som ved den konventionelle kronebehandling fås en meget mere præcis krone. Ved den konventionelle metode kan materialerne ændre form som de hærder, udstøbes, opvarmes og afkøles. Dette gælder dels aftryksmaterialerne, gipsmodellerne som udstøbes, metalinderkernen når den opvarmes og nedkøles etc. Disse fejlkilder opleves ikke hos en Cerec krone, da tænderne affotograferes og tanden udfræses i størrelsesforholdet én til én.

tandkrone
tandkrone

Når tanden er fræset færdigt bliver den håndmalet til at ligne nøjagtigt de øvrige tænder, så kronen kommer til at ligne en naturlig tand og ikke en krone. Cerec-kronen brændes ved 1.250 grader i en ovn i cirka 30 minutter. Kronen kommer direkte ind til tandlægen og er allerede klar til at blive sat på tanden. Grundet præcisionen af kronen og tandlægernes ekspertise i at bruge dette system, kræves der kun meget lidt tilpasning af tanden, hvorfor der kun sættes halvt så lang tid af til cementering, som havde kronen kommet fra en tandtekniker.

tandkrone
tandkrone

Da kronen er fuldkeramisk, betyder det også at der ikke kan komme nogle sorte eller mørke kronekanter. Kronen er tandfarvet hele vejen igennem, hvorfor at kronekanterne ”tåler dagens lys”, når tandkødet trækker sig lidt tilbage med alderen.

Når Cerec-kronen er sat fast (cementeret), kan patienten gå direkte ud og bruge tanden. Grundet den stærke cement der benyttes på klinikken samt vores præparationsteknik af tanden, kan tanden bruges fuldt ud på lige fod med en almindelig tand. Det vil sige, at man sagtens kan tygge flæskesvær og guldkarameller, hvis man måtte ønske det.

Cerec 5
Cerec-Krone lavet af Tandlæge Søren Sehested

Hvad består en fuldkeramisk krone af?

Hos Tandlægerne på Østerbro fræser vi vores kroner ud af en blok i et materiale der hedder e.max fra firmaet Ivoclar Vivadent (materialets fulde navn er Ivoclar Vivadents IPS e.max blok). Dette materiale har vi på klinikken nøje udvalgt efter de høje mekaniske-, fysiske- og ikke mindst grundet materialets meget høje æstetiske egenskaber.

Afhængigt af, hvilken tand og hvilken belastning den nye krone skal tage, er der forskellige blokke med forskellige bestanddele at vælge i mellem. Den hyppigst anvendte blok er IPS e.max CAD.

Denne blok består af Lithium metasilikat glaskeramik. Blokkene fås i forskellige farver, så der kan vælges præcist den farve, som er mest optimal. Blokkene er blålige/lilla, når kronen skal fremstilles. For at kronen kan fræses, skal den være forholdsvis blød, derfor leveres blokkene i et forstadie til den endelige krone. Efter brænding er materialet så hårdt, at det ikke ville være muligt at udfræse en krone. Efter endt fræsning bliver keramikken, som nævnt, specifikt bemalet og brændt i ovn ved ca. 1250 grader, hvor den opnår sin endelige farve og hårdhed via en krystaliseringsproces . I brændingen omdannes materialet og bliver til Lithium disilikat, som er et meget stærkt materiale.

Hvordan laves kronen?

Hos Tandlægerne på Østerbro anvender vi ofte systemet Cerec til at lave højæstetiske kroner. Med dette system kan vi klargøre tanden og sætte den færdige krone på samme dag. Det er en hel smertefri behandling. Rent faktisk tager det sjældent mere en 1 ½ til 2 timer fra start til slut. Herved slipper vores patienter for at skulle tage fri for arbejde mere end en gang. Desuden skal vores patienter ikke gå rundt med en midlertidig krone i 14 dage.

 1. Tanden undersøges for om det er muligt, at der kan laves en fuldkeramisk krone på tanden, og der tages et røntgenbillede af tanden og dens rodspidser for sikre, at kronen kan cementeres på et ”sundt fundament”.
 2. Det er en hel smertefri behandling, da der lægges en bedøvelse med en meget tynd nål, som slet ikke kan mærkes.
 3. Tanden slibes til i højde og rundt om, så der laves en tandstub med de helt rigtige dimensioner. Det er vigtigt, at der skabes plads til den nye krone og at stubben har de helt rigtige vinkler, for at kronen kan sidde godt fast.
 4. Digitalt aftryk. Der tages aftryk med et kamera, som scanner den tand, der skal krone på. Samtidig scannes nabotænderne, så kronen får de helt rigtige dimensioner og matcher i udseende til de resterende tænder. Der tages også digitalt aftryk af sammenbiddet, så kronen kommer til at passe præcist i tandrækken og biddet. De digitale aftryk sendes til computeren.
 5. Der tages en farveprøve.
 6. Tandlægen tilpasser og designer kronen i computerprogrammet og sender det til fræseren, som fræser kronen ud. Dette tager ca. 14. minutter.
 7. Kronen prøves på tanden og tilpasses.
 8. Der påmales specifikke detaljer på kronen og denne brændes i ovn ved 1.250 grader.
 9. Kronen cementeres på tanden. Under cementeringen skal der være helt tørt, så der tørlægges med vatruller og sug.
 10. Cementoverskud fjernes og kronen kan anvendes som en normal tand.

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Cerec sammenlignet med en almindelig porcelænskrone

 1. Den største forskel mellem en almindelig krone og cerec kronen er, at cerec kan produceres på 1,5-2 timer, hvilket er væsentligt hurtigere end produktionstiden ved en almindelig krone, som tager 2 uger at producere. Idet vi producerer cerec krone in-house på én dag, kan behandlingen klares på et tandlægebesøg, hvorimod den almindelige krone kræver to tandlægebesøg.
 2. Derudover vil behandlingen med den keramiske cerec krone være en mere komfortabel behandling. Behandlingen er mere bekvemmelig, da man kan opfører sig som normalt, så snart den er integreret på tanden. Det vil sige, at så snart cerec kronen er integreret på tanden kan man spise og drikke som man plejer. Det er dermed en simpel og effektiv behandling, der ikke har en større indvirkning på ens liv.
 3. Det er muligt at se det endelige resultat før påbegyndt behandling. Da kronen dannes ved et digitalt aftryk kan patienten se det forventede resultat og dermed undgå bekymringer omkring cerec kronens æstetik

Lad vores dygtige tandlæger lave din næste krone. Alt sammen på blot én enkelt dag.

Bestil tid til at få lavet en krone

Mød resten af vores medarbejdere
Tandlægerne på Østerbro