Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Stifter og plastiskeopbygninger


Pris fra

2.278 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

  • Bedøvelse
  • Røntgen
  • Stift

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Nogle gange vil det være nødvendigt med en plastisk opbygning på din tand, for at kunne sætte en krone på. Det kan være meget svært at vurdere, om der er brug for det, og derfor kan du bestille en tid til en forundersøgelse.

Hvornår anvender man stifter og plastiske opbygninger?

Er tanden så destrueret, at det ikke er muligt at sætte en krone på med nok retention, må man anvende stifter og opbygninger. Dette giver mulighed for at sætte en krone på en tand, som har meget lidt tandsubstans tilbage.


Opbygning

Er tanden meget destrueret, og der kun er en lille mængde resttandsubstans tilbage, kan der opbygges en solid kerne af plast, også kaldet en plastisk opbygning, så kronen har et solidt fundament at sidde på.

En opbygning kan laves af enten plast eller metal, afhængig af, hvor meget tand, der mangler. Hvis den opbygges i metal, kaldes det en støbt opbygning, som er en kombineret stift og lavesavetubstans tilbage, kan der ge af en tandtekniker.

Stifter

I nogle tilfælde, kan det være nødvendigt med endnu bedre greb i tanden, for at det overhovedet er muligt at kunne sættes en krone på tanden. Hvis en tand er rodbehandlet, er der oftest ikke meget af tandkronen tilbage. Ved en rodbehandlet tand er det muligt, at der sættes en stift ned i en eller to af kanalerne i rødderne på tanden, som er blevet renset ud og fyldt med et rodfyldningsmateriale. Herved forankres plastfyldningen dels af den resterende del af tanden, men særligt af stiften der er limet fast i roden. Herved opnås en større styrke af tanden og slutteligt af krone, som jo skal sidde på dette fundament. Opbygning og stift hører sammen og kan laves på to forskellige måder.

stift 2
stift 3

Der kan isættes en stift i en kanal, hvor der efterfølgende laves en opbygning omkring af plast. Tanden klargøres efterfølgende til krone ved, at den slibes i den rigtige højde og dimension.

Opbygning og stift kan også laves sammen, hvor de støbes i metal ud fra et aftryk taget på tanden. Dette sendes til teknikeren og der støbes en opbygning og stift sammen, som passer ned i tanden. Dette cementeres i tanden og den færdiggøres, så der kan tages et aftryk til den endelige krone.

Stift
Lyshærder på tand

Nogle gange vil det være nødvendigt med en plastisk opbygning på din tand, for at kunne sætte en krone på. Det kan være meget svært at vurdere, om der er brug for det, og derfor kan du bestille en tid til en forundersøgelse.

Bestil tid til forundersøgelse

Læs hvad vores patienter synes om os

Tandlægerne på Østerbro er blandt de BILLIGSTE tandlæger i København og har samtidig stor erfaring med TANDLÆGESKRÆK

Tandlægerne på Østerbro