Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Klorhexidindesinficerende mundskyllevæske


Klorhexidin er et antimikrobielt stof, som kan anvendes som et plakforebyggende middel på rene tænder, hvis et område i munden skal skånes for tandbørsten. Klorhexidin virker direkte på bakterierne. Samtidig sætter det sig i filmen på tandoverfladen og tager pladsen for bakterierne.

Anvendelse


Husk at klorhexidin må ikke anvendes sammen med tandpasta.

Klorhexidin anvendes ofte efter et operativt indgreb, hvor det ikke er muligt at børste tænderne i den opererede region. Det kan også være i forbindelse med behandling af parodontose, sår i munden og ved virus – og svampeinfektioner.

Der anvendes klorhexidinvæske 0,12 %, som kan købes på apoteket. Der skylles 2-3 gange dagligt(morgen, middag og aften) med 15 ml. klorhexidin. Væsken holdes i munden i 1-2 minutter og spyttes herefter ud. Det er vigtig ikke at anvende en for høj dosis, da dette vil kunne skubbe til mundhulens gode bakterieflora, ligesom der kan forekomme ætsningsskader af slimhinden ved for høje koncentrationer.

Ved langvarig brug af klorhexidin kan der forekomme smagsforstyrrelser. Klorhexidin kan give misfarvninger på tænder og tunge, som tandlægen kan pudse væk.

HUSK: Klorhexidin må ikke anvendes sammen med tandpasta. Der skal gå minimum 2 timer før/efter klorhexidinskylning. Tandpastaen indeholder stoffer, som ødelægger virkningen af klorhexidin og behandlingen vil derfor ikke have nogen antimikrobiel effekt. Ligeledes kan forskellige fødevarer påvirke klorhexidins virkning, hvorfor der også skal være 2 timer imellem brugen af klorhexidin og indtagen af mad- og drikkevarer.

Ønsker man alligevel at børste sine tænder nænsomt i området, kan en helt ny og ren blød tandbørste anvendes. Den kan evt. dyppes i klorhexidinvæske, eller der kan børstes forsigtigt med klorhexidingel.

 

Høj kvalitet til fair priser

Se komplet prisliste

Tryg og smertefri behandling

Mere om os

Vi har lørdagsåbent

Bestil en tid

Er du i tvivl om, hvornår du skal bruge klorhexidin? Kontakt os og få rådgivning.

Kontakt os her

Tandlægerne på Østerbro