Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Icon tandbehandling

Fjernelse af hvide pletter på tænderne


Pris fra

2.200 DKK

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Mange mennesker døjer med hvide eller brune misfarvninger på deres tænder, som ofte skyldes en mineraliseringsforstyrrelse i emaljen. Hos Tandlægerne på Østerbro tilbyder vi en sikker og tryg behandling, der effektivt retter op på disse misfarvninger.

Icon-behandling er en skånsom tandbehandling, der bruges til at behandle hvide pletter på tænderne, som normalt skyldes emaljedefekter eller tidlige tegn på caries. Behandlingen er ideel til dig, der er kede af hvide pletter på tænderne. Behandlingen er minimalt invasiv, smertefri og kan forbedre udseendet af dine tænder uden behov for boreprocedurer eller fjernelse af sund tandsubstans.


Hvordan fungerer Icon?

Tandlægebehandling

Icon er en særlig væske, der effektivt fjerner hvide pletter på tænderne ved at trænge ind i små huller i tændernes overflade, også kendt som emaljen, og lukke dem. Denne behandling fungerer ved at tilpasse sig emaljens optiske egenskaber, hvilket skaber en illusion af en sund emalje med en ensartet farve.

En ekstra fordel ved behandlingen er, at den hjælper med at forhindre begyndende huller, hvilket fremmer god oral sundhed. Icon-behandlingen er enkel og fuldstændig smertefri og tager mellem 30 og 60 minutter. Det gør behandlingen til en praktisk og effektiv løsning for dig, der ønsker at forbedre udseendet af dine tænder uden besvær eller ubehag.

Hvorfor får man hvide pletter på tænderne?

De hvide pletter opstår ofte efter bøjlebehandling, men de kan også være medfødte eller betinget af ens tandhygiejne. Pletterne skyldes små huller i emaljen under overfladen, som opstår på grund af dårlig tandhygiejne, plak, bakterier og syre. De hvide pletter ser ud, som de gør, fordi lyset spreder sig anderledes i det påvirkede område af emaljen.

Hvide pletter på tænderne kan opstå af forskellige årsager:

  • Caries (huller i tænderne): Caries er forårsaget af bakterier, der nedbryder tandens emalje og forårsager små huller eller pletter.
  • Dental fluorose: Dental fluorose er en ‘fluorforgiftning’, der kommer til udtryk som hvide pletter på tænderne. Dental fluorose opstår, hvis et barn i sine første leveår har indtaget for meget fluor.
  • Tandtraumer: Skader på tænderne, såsom slag eller stød, kan forårsage hvide pletter som følge af skade på emaljen.

Hvordan foregår behandlingen?

Vi påfører en syreopløsning på tænderne, som virker ved at åbne små porer i tandemaljen samt i den beskadigede emalje. Opløsningen påføres mellem 2-7 gange afhængigt af behov og indtil vi opnår det ønskede resultat. Bagefter lægger vi en slags plastik på tandoverfladen for at udfylde disse små åbninger i emaljen. Du vil ikke kunne mærke det, og det påvirker ikke dine tænder fremover. Efter behandlingen kan du spise og drikke som sædvanligt.

Behandlingen tager et sted mellem 30 og 60 minutter afhængigt af, hvor mange tænder, der skal behandles. Det er en relativ hurtig og nem behandling, der kan hjælpe med at forbedre udseendet af dine tænder.

Oftest stillede spørgsmål:

Er ICON-behandlingen smertefuld?

  • Nej, behandlingen er ikke-invasiv, og derfor vil du ikke opleve smerte under behandlingen.

Kan ICON-metoden fjerne alle misfarvninger?

  • For det meste fjernes de fleste misfarvninger helt. Hvis der er store, dybe misfarvninger, kan behandlingen gentages 2-3 gange, hvilket betydeligt reducerer synligheden, selvom det ikke altid fjerner misfarvningen fuldstændigt.

Skader denne metode emaljen?

  • Icon trænger ind i mikroporerne og uregelmæssighederne i emaljen, hvilket øger dens tæthed og modstandsdygtighed over for huller. Denne egenskab gør det muligt at bruge præparatet til behandling af indledende stadier af caries uden brug af bor.
Tandlægerne på Østerbro