Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

BidhævningNedslidte tænder


Vi er lukket. Vi åbner igen fredag kl. 08:00

Bestil tid

Ved udtalt slid af tænderne, kan tænderne blive så nedslidte, at kun dele af tændernes kroner står tilbage i munden. På den måde kan biddets højde blive mindre, fordi tændernes substans og højde bliver mindre. Dette kraftige slid kan forekomme, hvis du skærer tænder. Hvis tænderskæren (bruksisme) kombineres med, at der jævnligt drikkes cola eller der spises og drikkes meget syre-holdigt, kan denne nedslidning af tænderne ske relativt hurtigt.

For mange patienter er tandslid et æstetisk problem, men det kan også føre til problemer med kæbeleddene og give smerter fra tyggemuskler og tænder. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os, så vi i første omgang kan standse sliddet og herefter behandle skaden heraf.


BidhævningBehandling

Hos Tandlægerne på Østerbro arbejder vi meget for, at det endelige arbejde skal se så naturligt ud som overhovedet muligt.

Stort tandslid kan behandles med såkaldt bidhævning. Som navnet angiver, drejer bidhævning sig om, at bidhøjden hæves. Måden, hvorpå dette gøres, er ved at bygge de nedslidte tænder op igen i fuld højde og fylde. Denne opbygning af tænderne kan ske både med tandkroner, der kan sammenlignes med en hætte, som kommes på tænderne, og med plastfyldninger. Disse restaureringer er alle tandfarvede. Hos Tandlægerne på Østerbro går vi nemlig meget op i, at behandlingen både funktionelt og æstetisk er en god løsning. Ved at behandle tandsliddet med bidhævning, hvor tandfarvede løsninger vælges, får du et flot resultat, som ligner dine naturlige tænder.

Bidhævning er ofte en meget omfattende behandling, fordi det typisk kræver behandling af alle dine tænder, for at etablere dit nye bid. Når bidhævningsbehandlingen er afsluttet, skal du have en bideskinne for at undgå, at tænderne igen slides ned. Herved er der risiko for, at du med tiden ender tilbage ved udgangspunktet. Med en bideskinne hindres der, at du kan slide på tænderne og dine nye kroner og opbyggede tænder beskyttes.

Har du udtalt slid af dine tænder, er du derfor altid velkommen til at kontakte klinikken for information og behandling med bidhævning – vi står altid klar til at hjælpe dig.

bidhaevning foer
Bidhaevning efter
Eksempel på bidhævning før og efter - lavet af Tandlæge Søren Sehested

Se et andetEksempel

Her er et eksempel på en af vores søde patienter som har et kraftigt nedslidt tandsæt. Da patienten ikke har brugt bideskinne og samtidig skærer voldsomt tænder, er tandsættet med årene blevet så kraftigt slidt ned, at der kun er meget lidt tandsubstans tilbage.

For at kunne brygge fronten op igen er patienten blevet hævet på de bageste kindtænder og fået fronten reetableret med kroner. Herefter skal der naturligvis bruges en bideskinne for at hindre et nyt slid i at genopstå og for kronernes beskyttelse.

Bidhævning
Bidhævning 1
Andet eksempel på bidhævning før og efter - lavet af Tandlæge Søren Sehested

Se resten af vores medarbejdere

Vi er lukket. Vi åbner igen fredag kl. 08:00

Se alle åbningstider

Kontakt os på +4588169696

Bestil tid

Hos Tandlægerne på Østerbro er vi fuldt ud kvalificerede til at hjælpe dig med bidhævende behandling. Med bidhævning får du et flot smil og undgår problemer med kæbeled og tyggemuskler.