Spring til indholdet
Vores telefon har åbent mandag til torsdag kl. 07:15-16:30, fredag 7:15-14:30 og lørdag 07:45-14:00.

Intern blegningAf enkeltstående tænder


Pris fra

3.394 DKK

En typisk behandling udgør ofte:

  • Forundersøgelse
  • Blegning
  • Røntgen
  • Plastfyldning

Vi er lukket. Vi åbner senere i dag kl. 08:00

Bestil tid

Hos Tandlægerne på Østerbro ved vi, hvordan man skal håndtere en intern blegning, hvis man har en misfarvet tand. Der vil selvfølgelig allerførst være en grundig undersøgelse af tanden, for at se hvordan blegningen skal gribes an.

En intern blegning er en behandling, hvor man bleger en enkelt tand indefra. Tanden skal tidligere være rodbehandlet for, at denne behandling kan udføres. Intern blegning kan fjerne misfarvninger, som tanden har fået efter den er brudt frem, af forskellige årsager.

På siden her kan man læse om hvilke årsager der kan være til en misfarvet tand, hvordan behandlingen foregår samt hvad prognosen er for fremtiden.

Hvis du har en misfarvet tand som du gerne vil have undersøgt, så kontakt os og få en konsultation. Vær opmærksom på at prisen blandt andet afhænger af, hvor mange tænder, der skal bleges.

Bestil tid her til en konsultation


ÅRSAGER TIL EN MISFARVET TAND

  • En enkelt tand kan blive misfarvet, hvis den har været ude for et traume, hvor det har blødt inde i tanden eller efter en rodbehandling, hvor der er efterladt væv.
  • Det er affaldsprodukter fra blodlegemer, som giver tanden en mørk eller blålig misfarvning. Når et blodlegeme nedbrydes, frigøres der hæmoglobin, som efterfølgende nedbrydes til jern.
  • Hæmoglobin er det stof i vores røde blodlegemer, som bærer ilten fra lunger og ud i kroppen. Det er jernindholdet i hæmoglobinen, som farver vores blod rødt.
  • Affaldsproduktet jern reagerer med svovlbrinte, som produceres af bakterier, og der dannes herved jernsulfid, som har en grå-brun farve.
  • Det misfarvende jernsulfid ophobes i tandens dentin(tandben), som består af mange kanaler, hvor jernsulfid sidder og giver en misfarvning af tanden.
  • Hvis misfarvningerne skyldes metalioner fra f.eks. gamle sølvfyldninger, er det ikke muligt at blege dem væk med intern blegning.
Internblegning før
Intern blegning efter
Billedet viser en tand før og efter intern tandblegning

SelveBehandlingen

Før behandlingen igangsættes, vurderer din tandlæge, om tanden er stærk nok til behandlingen. Der skal være tilstrækkelig tandsubstans tilbage, da der vil være en risiko for fraktur, hvis der er meget lidt tand tilbage. Samtidig tjekkes, om det er en tæt og optimal rodfyldning, og om tanden er symptomfri, inden behandlingen går i gang.

Behandlingen indledes med, at den gamle plastfyldning og en lille del af rodfyldningen i tanden fjernes. Rodbehandlingen forsegles, så der lukkes helt af ned til roden.

Der ilægges et blegemiddel inde i tandens krone, og den forsegles med en midlertidig fyldning. Efter 3-10 dage vurderer tandlægen tandens farve, for at se om behandlingen har givet resultat. Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen flere gange med nyt blegemiddel i tanden, før det ønskede resultat opnås.

Det er vigtigt at kontakte tandlægen, hvis den midlertidige fyldning tabes. Der skal lægges en ny fyldning i tanden, så der ikke trænger bakterier ind. Tandlægen bør også kontaktes, hvis tanden er blevet hvidere end nabotænderne, så behandlingen kan afsluttes.

Når tanden har den ønskede farve, lukkes den af med en ny plastfyldning, som passer i farven. Ofte sørges der for, at tanden farves lidt lysere end resten af tænderne. Tanden er nemlig tørret ud under blegningen og denne udtørring, får tanden til at fremstå hvidere. Derfor sigter man efter en lille overblegning.

FremtidPrognose

Intern blegning har en høj succesrate, og 90 % af behandlingerne er vellykkede.

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at genblege tanden igen efter 1-8 år, da misfarvningerne godt kan komme igen i mindre grad. Heldigvis kan en tand, som tidligere har fået en intern blegning, oftest bleges igen med et godt resultat.

Hos Tandlægerne på Østerbro ved vi hvordan man skal håndtere en intern blegning, hvis man har en misfarvet tand. Der vil selvfølgelig allerførst være en grundig undersøgelse af tanden, for at se hvordan blegningen skal gribes an.

Bestil tid til intern blegning her

Læs hvad vores patienter synes om os

Kontakt klinikken, hvis du har problemer med dine tænder. Så laver vi en forundersøgelse og ser hvad vi kan gøre for dig. Husk at vi også har særlig fokus på tandlægeskræk.

Tandlægerne på Østerbro